سواری استقامت از رشته های رسمی فدراسیون سوارکاری جهانی است . این رشته در ایران سابقه زیادی دارد ولیکن هرگز به آن بصورت منسجم توجه نشده بوده است. از سالها پیش مسابقات بصورت متفرق و عمدتآ تحت نظر مسئولین اسب اصیل ایرانی انجام گردیده است ولیکن از اواخر دهه هفتاد هجری شمسی و متعاقب انتشار ترجمه قوانین بین المللی این رشته و اخذ مدرک بین المللی داوری توسط علاقمندان ایرانی ، مسابقات شکل منسجم تری گرفت و آگاهی سوارکاران و علاقمندان افزایش یافت و دوره های متعدد آموزشی برای تربیت کادر فنی مسابقات برگزار گردید.
هم اکنون نیز فدراسیون سوارکاری با تلاش بی شائبه و همکاری کادر فنی بین المللی موفق به تدوین و تصویب و انتشار مقررات و قوانین ملی این رشته گردیده که گام بسیار مهمی در توسعه و پیشرفت این ورزش خواهد بود.
موارد ذیل بطور خلاصه در مورد سواری استقامت قابل ذکر است :
- برگزاری مسابقات سوارکاری استقامت به شیوه کنونی از سال 2000 میلادی آغاز شد. قبل از آن شیوه متفاوتی انجام میشد.
- ورود کشورهای عربی منطقه خلیج فارس بخصوص کشور امارات متحده عربی به جرگه برگزارکنندگان و علاقمندان این رشته ، باعث پیشرفت و توسعه ناگهانی و سریع این رشته در جهان شد بطوریکه هم اکنون رشته سواری استقامت از نظر تعداد مسابقات برگزار شده ، جایگاه دوم ( بعد از پرش با اسب ) را در فدراسیون جهانی سوارکاری دارد.
- کشورهای آمریکا و استرالیا از جمله کشورهائی بوده اند که علاقه زیادی به این رشته نشان داده اند.
- تقریبآ تمامی کشورهای اروپائی به این رشته پرداخته اند که از بین آنان کشور فرانسه موفق به کسب عناوین متعدد قهرمانی در سطح اروپا و جهان شده است و این رشته در آن کشور بصورت حرفه ای دنبال می شود. کشورهای اسپانیا و آلمان و ایتالیا نیز وضعیت مناسبی دارند.
- تقریبآ تمامی کشورهائی که به این رشته پرداخته اند دارای قوانین ملی برای برگزاری این رشته هستند که حتی بعضآ با قوانین جهانی آن منافات دارد ولی برای مسابقات ملی ( و نه بین المللی ) استفاده می شود. در این قوانین برای شروع کنندگان اعم از اسب و سوارکار مسافتهای کوتاه و مقررات دقیق پیش بینی شده تا از آسیب رسیدن به آنان ، بخصوص اسبها ، جلوگیری شود.
- کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سرمایه گذاری عظیمی در این رشته انجام داده اند و با استفاده از خرید اسبهای گرانقیمت و بکار گیری کارشناسان مجرب جهانی توانسته اند خود را تبدیل به قطب سواری استقامت در جهان نمایند. مقامهای متعدد بین المللی تیمی و انفرادی بخصوص برای کشور امارات متحده عربی شاهد این سخن است.
- کشور ما ایران از نظر پتانسیل های لازم برای این رشته بسیار غنی است : سوارکاران جسور و مقاوم – انواع ارتفاع و شرایط آب و هوائی در سطح کشور – امکان برگزاری مسابقه در تمام فصول در ایران – اسبهای مناسب بومی که از هزینه های اضافی جلوگیری خواهد کرد – و ....
- با انتشار قوانین ملی این رشته انتظار می رود یکسان سازی برگزاری مسابقات و شفاف شدن مقررات و موارد مربوط به مسابقه ، برگزاری ، نحوه ارتقا کادر فنی ، نحوه و شرایط معرفی سوارکاران به مسابقات خارج از کشور ، نحوه انتخاب تیم ملی و ... ، باعث رشد تصاعدی این رشته در کشور از نظر کیفی و کمی گردد.
منبع :سایت فدراسیون
|